Bon Voyage #4 2017

Sol och Sand eller Kyla och Snö?

Det är den 10:e november idag. Det är mörkt när man åker hem från jobbet. Bara 44 dagar kvar till Julafton och det är ett och annat som ska hinnas med innan dess. Jobb, julklappar, planering, familjen, fler julklappar, föräldrar, mat, släkt och vänner, och så lite julklappar till och tiden formligen springer iväg.

Att många uppfattar julen som en stressfaktor visar statistiken mer än väl. Nära 60 procent av svenska folket kan tänka sig skippa skinkan och julmusten och lämna landet över jul och nyår. Dock kommer långt ifrån alla iväg men drömma hinner man.

I årets sista utgåva av Bon Voyage hittar du lite gott och blandat. Värme vs Kyla,
Sand vs Snö.  Vi börjar med Kyla & Snö och besöker La Grave, friåkarnas mecka, för att sedan göra ett nedtramp i Lappland och avslutar med LES Diablerets.

Sand mellan tårna och Barfotalyx hittar du på sidan 24, vi tipsar även om 8 ställen för dig som testat allt men ändå vill ha mer.

Själv kommer jag packa väskan och bege mig hem till Öjn. Där finns det varken sol, värme eller några skidbackar att tala om du. Gamla soptippen är Öjns högsta punkt om jag inte missminner mig. Men det kommer bli perfekt för mig för det är alltid lika fantastiskt att få komma hem.

Luta er tillbaka och ta del av årets sista utgåva av Bon Voyage. Ni får hålla er ända fram till februari innan vi ses igen!

Må gott

Mikael Kollberg

Läs och njut:          bon_v_1.png