GOTHENBORG HORSE SHOW

Gothenburg Horse Show har arrangerats sedan1977 och har kommit att bli ett av världens starkaste varumärken inom ridsport. Evenemanget var värd för den allra första världscup finalen 1979 och har sedan dess arrangerat finalen flertalet gånger. Så många gånger att Gothenburg Horse Show har fått taglinen ”Home of the World Cup” tilldelat från det internationella förbundet, FEI.

Under de drygt 40 åren har närmre 3 miljoner människor besökt evenemanget i Scandinavium, som dessutom röstats fram som världens bästa inomhustävling av de internationella ryttarna.
Som ni förstår  finns det mycket historia och kvalitet i väggarna på Scandinavium.

Några av framgångsfaktorerna bakom Gothenburg Horse Show är en fantastiskt entusiastisk publik, trogna samarbetspartners och inte minst våra lojala funktionärer.
Under 2019 kommer Gothenburg Horse Show återigen att arrangera världscup finalen i både hoppning och dressyr, vilket gör att vi kan garantera att hela den absoluta världseliten kommer att
ta plats i Scandinavium 3-7 april 2019. Totalt ska 19 miljoner delas ut i prispengar, vilket är den största summan någonsin att delas ut i ett svenskt arrangemang.
Under 2018 TV-sändes det över 1 218 timmar fördelat på 125 kanaler i 30 olika länder. Det publicerades även över 5 000 artiklar i både print och digitalt samt 14 200 sociala medieinlägg. Totalt har Gothenburg Horse Show en räckvidd på 1,4 miljarder kontakter via olika medier.

Upplaga och distribution
Magasinet har en utgivning/år med en upplaga på 20 000 ex.

Magasinet distribueras enligt följande:
• Genom att vara officiellt magasin till Gothenburg Horse Show kommer det att finnas på plats, gratis till besökarna. 

• Genom samarbete med utvalda ridklubbar och dess medlemmar. 

• Genom samarbeten med utvalda hotell och företag runtom i landet.