Hemvärnet

De senaste åren har vi sett en påtaglig uppgång av vår upplaga och intresset för försvars- och säkerhetsfrågor har ökat starkt samtidigt som antalet hemvärnssoldater blir allt fler.

När Tidningen Hemvärnet fyllde 75 år firade vi med en stor omgörning som innebar att tidningen fick både större format och fler sidor. Vår omgörning har uppmärksammats och Tidningen Hemvärnet nomi- nerades till Svenska Designpriset 2017 i kategorin Redaktionellt – personal/medlemstidning.


Innehållsmässigt kan ni förvänta er fullmatade nummer. Vi fortsätter satsa på mer djupgående faktareportage samt gör intervjuer och nyhetsartiklar om aktuella ämnen.
Grafik. Med hjälp av vår duktiga illustratör åskådliggörs ny utrustning och faktadelar på ett snyggt och lättförståeligt sätt. Satsning på foto. Att bilden av Hemvärnet förändras märks inte minst i tidningen där vi bland annat anlitar utomstående proffsfoto- grafer för att ligga i framkant när det gäller fotoreportage.

Hemvärnet är ett starkt och stabilt varumärke och en läsar- undersökning hösten 2014 visade att 90 procent av hemvärnssoldaterna läser tidningen, vi fick även gott omdöme.

Therese Åkerstedt, Chefredaktör

Missa inte!
Vi finns även på facebook, twitter, instagram och youtube!!